S z i l á g y i   A n d r á s
HA 5 NG

QTH Budapest
Grid Locator JN 97 NK
Levél cím H-1554, BOX 88
 

Szilágyi András vagyok. A rádióamatõr tevékenységgel 1966-ban ismerkedtem meg, azóta megszakítás nélkül ûzöm ezt a hobbit. Rádióamatõr hívójelemet 1976-ban kaptam, elõtte a HA2KMX, HA2YMA, majd 1972-tõl a HA5KKB klubállomások operátoraként tevékenykedtem.
Rádióamatõrként fõleg a rövidhullámû sávokat kedvelem, SSB és CW üzemmódokban egyaránt szívesen rádiózok mind a hétköznapi forgalomban, DX-elés közben, mind pedig versenyek alkalmával.  1991 -ben tagja voltam az elsõ magyar-albán expedíciónak, ennek keretén belül a VB 3. EB 1. helyezést elért ZA0RS csapatnak. 1992-ben az elsõ kelet-közép európai Eurupe Telecom keretén belül hallatuk szavunkat az éterben HA92ITU hívójellel. 1995-ben a világbajnok HG95HQ csapat tagja voltam (Diósd, 7 MHz CW). Ugyanebben az évben részt vettem a siófoki HST világbajnokság szervezésében. Az erre az alkalomra írt vétel programomat a mai napig használják a HST versenyeken.

Letöltés: morse.com

2001 május-június folyamán HA0HW és HA4XG barátommal egy sikeres J49 expedíció során aktivizáltuk a krétai partmenti szigetek (EU-187) egyikét (Chrissi island). Az expedícióról készült képeket a http://homes.puskas.hu/ha5ng WEB oldalon megtalálhatod.

Rádióamatõr ténykedésem mellett szívesen foglalkozok számítástechnikával. A rádióamatõr LOG, verseny és diploma programok sajátosságairól véleményem, észrevételem egy szerkesztés alatt lévõ honlapon olvashatod majd. Ugyanott megtalálhatod az általam írt rádióamatõr nyilvántartó programot is (HAMSOFT), mely egyszerre LOG, verseny és (tetszõleges) diploma kezelõ program.

Köszönöm, hogy felkerested és elolvastad honlapom információit, a mielõbbi személyes, avagy éter-beli találkozásig:

73 de Bandi - HA 5 NG

 

Vissza az elõzõ oldalra