PANNON DX Klub
E-Mail - levelezőlista
 

 Koszontok minden kedves amatortarsat a PANNON DX Klub levelezo koreben!

Bizonyara ismert elottetek tobb nemzetkozileg is elismert levelezolista cime, tevekenysege. A PANNON DX Klub WEB-oldalainak szerkesztese kozben tobb latogato felvetette, hogy kellene egy magyar nyelvu levelezolistat letrehozni, amelyben magyar es magyarul tudo radioamatorok oszthatnak meg egymassal tapasztalataikat, otleteiket, elmenyeiket, esetleg kerdesek talalhatnak valaszra.

Nehany szot a mukodesrol (lista-kodex):
- Minden a listara erkezo levelet megkapnak a lista tagjai, amelyre barki valaszolhat.
- A listara barki onkent feljelentkezhet, illetve barki szabadon lejelentkezhet rola. A fel/lejelentkezes veglegesitesehez a listatulaj megerositese szukseges.
- A listatagok nevsorat csak a listaadminok lathatjak (jott mostanaban par spam, ez az intezkedes a tovabbiak csokkentese/megelozese miatt kellett.)
- Listara level csak a feliratkoztt cimrol mehet, a tobbi cimrol kuldott levelet az adminnak jova kell hagynia.
- Az archivum marad nyitott, tovabbra is barki (nem listatag) szamara is olvashato.

- Kerlek, hogy ekezeteket ne hasznalj, mivel nem minden levelezorendszer tamogatja az ekezetes betuk atvitelet! - A HTML levelek kuldeset is keruld, csak feleslegesen nagyobb lesz tole a level
- Az idegen nyelvu anyagok bekuldeset tartsd a minimalishoz kozeli szinten
- Ha mar megis kuldesz idegen nyelvu anyagot, akkor csak angol esetleg nemet anyagot kuldj, de lehetoseg szerint mellekelj hozza legalabb egy rovid magyar kivonatot, hogy mirol is szol.
- Csatolmany (attachment) is a nemkivanatos elemek koze tartozik
- Amit igy szandekozol kozolni azt vagy egy freeweb szerverre tedd fel es akkor elegendo az eleresi cimet bekuldeni a listara, vagy egyeztess a listownerrel es adunk neked ra helyet.

Be- es Kijelentkezes:

Latogass el a lista oldalara . Itt az oldal vege fele megadod az e-mail cimedet es valasztasz egy jelszot.
Ez ahhoz szukseges, hogy kesobb a webes feluleten a sajat magadra vonatkozo opciokat at tudd allitani.

vagy

kuldj egy levelet a pannondx-request@list.dunanet.hu cimre
Subject: ures
Body: subscribe

Erre a rendszer valaszol neked egy levellel, melyben megad a reszedre egy kulcsot (confirm...).
Ezt a sort pontosan vissza kell kuldened az elozo cimre.

Regisztralas utan ujabb levelet kapsz, mely ertesit a levelezokorbe valo bejelentkezesrol.

Remelem ezzel az uj informacioforrassal mindannyiam elegededtek leszunk, segitve egymast radioamator celjaink elereseben.

Minden amatortarsnak sikeres radioamator munkat kivanok!
 

73 ES DX DE HA 4 DX (ex ha4gdo) - TAMAS
Lista indulasa: 1998. 08. 25.
Utolso modositas: 2004.06.08.
 


 

A lista cime: pannondx@list.dunanet.hu
Az erre cimre a listatagok altal kuldott levelek mennek ki a listatagokhoz.

A listakezelo szoftver jelenleg a http://list.dunanet.hu/mailman/listinfo cimen erheto el. Itt a pannondx listat kivalasztva jutsz el a lista informacios oldalara, ahol tovabbi informaciokat talalsz a listakezeles mikentjerol. Lehetoseg van e-mail-en keresztul is vezerelni a listat. es a levelben elhelyezett parancsokkal vezerelheto. Ha kuldesz neki egy levelet amiben annyi szerepel, hogy help, akkor elmondja a parancsait. Magyarul meg nem tud sajnos.

Adminisztrativ jellegu kerdesekkel HA4DX Tamast lehet zaklatni E-Mail: tjarai@rt.dunaferr.hu ) , tovabbi technikai informacioval HG8LGN Boti (E-Mail: boti@makacs.poliod.hu )tud szolgalni.

A listarol archivum keszul, a lista oldalarol el lehet kerni. Lehetoseg van digestre is. A lista mukodeset bar teszteljük, de hibak azert meg lehetnek benne, ugye Murphy bacsi .... :-)))